Het Kwaliteitsmanagementsysteem in SharePoint voor BuroScope

Net zoals vele andere bedrijven (ook wij) wil BuroScope blijven voldoen aan de ISO9001 normering. BuroScope bv is onafhankelijk en biedt als allround civieltechnisch engineeringsbureau kwaliteitsgarantie voor vakkundig engineeringswerk, civieltechnische projecten en detachering. Om te blijven voldoen aan de ISO9001 normering heeft Puur ICT bij BuroScope een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) binnen SharePoint geïmplementeerd.

Tot twee jaar geleden bestond het KMS van BuroScope uit diverse Word en Excel bestanden. BuroScope is toen overgestapt naar een online systeem. Dit was een goed werkend systeem, maar de gebruiksvriendelijkheid liet volgens de werknemers van BuroScope te wensen over.

Guido Groet, eigenaar van BuroScope, zegt hierover het volgende: ” Het systeem werd door de werknemers als erg onduidelijk ervaren. Het systeem was zeer duidelijk voor een kwaliteitsmanager, maar niet voor een gebruiker. Hierdoor werd het systeem niet goed gedragen.”

BuroScope is toen op zoek gegaan naar een laagdrempelig KMS die ook nog naar wens is aan te passen. De gewenste situatie was een KMS in SharePoint, omdat de medewerkers al over een Office 365 licentie beschikken en dus toegang hebben tot SharePoint. Door het zoeken op internet kwam Guido Groet erachter dat er een KMS als SharePoint Module door Puur ICT werd aangeboden.

Guido Groet zegt hierover het volgende: ” Het feit dat Puur ICT laagdrempelig een 80% sjabloon aanbiedt dat zelf te vullen en te manipuleren is, heeft voor ons de doorslag gegeven. Hierdoor konden we het kwaliteitsmanagementsysteem namelijk zo inrichten dat de werknemers binnen het bedrijf het goed zouden begrijpen én gebruiken. Bijkomend voordeel is dat we al Office 365 licenties hebben en er voor ons dus geen extra maandelijkse kosten zijn bijgekomen. ”

Inmiddels werkt BuroScope alweer drie maanden met het nieuwe KMS en tot nu toe voldoet het systeem aan de verwachtingen. Guido Groet raadt dit systeem ook bij andere bedrijven aan, omdat dit systeem mogelijkheden biedt om zelf de touwtjes in handen te hebben. Als je er even niet uit komt dan biedt Puur ICT ondersteuning. De gesprekken met Puur ICT hebben er tevens voor gezorgd dat BuroScope nog meer nieuwe ICT mogelijkheden heeft waargenomen, waardoor er binnenkort meer ICT zaken worden ondergebracht bij Puur ICT.

De opdracht die we hebben uitgevoerd bij BuroScope bevestigt ons nogmaals dat steeds meer bedrijven gaan inzien wat voor mogelijkheden SharePoint binnen Office 365 te bieden heeft. Wij hopen met deze SharePoint Module dat meer bedrijven hun ISO9001 normering of een andere normering kunnen behouden of behalen!

Mocht je nog vragen hebben omtrent deze SharePoint Module, laat het ons dan vooral weten. Wij kijken ernaar uit om jouw bedrijf beter te laten presteren!

SharePoint Friday 

Een reeks Webinars over relevante onderwerpen binnen SharePoint.

Agenda’s in SharePoint, Teams en Outlook