Een nieuw SharePoint intranet voor USC

USC is een instelling gelieerd aan de UVA (universiteit van Amsterdam). Het USC verzorgt een sportaanbod voor het Hoger Onderwijs in Amsterdam. De IT omgeving werd beheerd en onderhouden door de IT afdeling van de UVA, maar dat wordt nu losgekoppeld.

Puur ICT heeft geholpen om over te gaan op Microsoft 365. Daarbij hebben we de email gemigreerd naar Exchange Online van Microsoft 365. We zijn begonnen bij de IT’ers. Nadat zij het uitgebreid getest hadden, hebben we het uitgerold bij de rest van het personeel. Om het samenwerken te bevorderen op basis van SharePoint en Teams hebben we als tweede stap alle bestanden van USC in goed overleg en samenwerking overgezet van de UVA naar een eigen OneDrive en SharePoint omgeving. De SharePoint omgeving is in onderstaande afbeelding te zien.

Maurice Maas informatie Manager bij de USC verwoordt het als volgt:

“Het belangrijkste is dat we zijn overgaan van een pc gebaseerd systeem naar de cloud. We hebben nu geen eigen computer meer nodig. Het enige wat we nodig hebben is een pc met een webbrowser. Hier kan het personeel op inloggen en het grootste deel van het kantoorwerk van USC doen. Dat is de grootste winst. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die Microsoft Teams biedt, het biedt een zee aan mogelijkheden om samen te werken, programma’s en informatie te delen. Deze mogelijkheden gebruiken we nog verre van maximaal.

De samenwerking met Puur was erg prettig. Ze denken goed mee als je iets wilt veranderen. Puur ICT heeft er heel veel energie ingestopt om het voor ons zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Onder andere met een aantal hele lange werkdagen bij ons in huis. Ook konden we direct communiceren met de mensen die het werk uitvoerden tijdens het project. Dus niet alleen communicatie van manager naar manager maar met korte lijntjes!