Duppal heeft gekozen om de overstap van OneDrive naar SharePoint te maken, omdat ze graag al hun documenten op een één plek wilden hebben waar ook alle medewerkers toegang toe hebben. Voordat ze zijn overgegaan, hadden ze hun documenten in één OneDrive staan en werden de documenten gedeeld met de mensen die ook toegang moesten hebben. Dit kost natuurlijk tijd, maar is vooral ook niet de meest veilige oplossing. Door met SharePoint te gaan werken, kunnen alle medewerkers met hun eigen account inloggen op een zeer overzichtelijke SharePoint portal. In deze portal kunnen ze alle documenten vinden en kan iedereen makkelijk en veilig bij de documenten die ze nodig hebben. Naast alle documenten in SharePoint, zijn ook de koppelingen naar de applicaties in een overzicht opgenomen.

Migratie

We hebben alle mail overgezet en hierbij zijn alle taken, agenda’s, postvakken, etc. intact gebleven. Vervolgens is de OneDrive gemigreerd naar SharePoint waarbij we een duidelijke mappenstructuur hebben aangelegd. Doordat we gebruik hebben gemaakt van Sharegate kon de migratie binnen één week worden uitgevoerd.

De uitdaging voor Duppal was om één plek voor alle medewerkers te creëren waar informatie samenkomt. Het liefst ook nog waarvoor je maar eenmaal de gebruikersnaam en wachtwoord hoeft op te slaan. Met behulp een Exchange Online migratie en een migratie van OneDrive naar SharePoint is informatie voor iedere medewerker in één centrale portal terecht gekomen. De migratie is uitgevoerd met behulp van Sharegate, waardoor de volledige uitrol hiervan binnen één week kon plaats vinden. Het meest gewaardeerd aan de samenwerking met Puur is de pragmatische en punctuele werkethiek tijdens de project fase. De professionele opvolging van de Supportdesk van Puur verzekert ons ook de continuïteit van de dienst.   

Sven Lagerweij, CEO Duppal.