SharePoint Online Admin Center

Later dit jaar wordt het nieuwe admin center voor SharePoint Online geïntroduceerd. Hier kun je snel een overzicht zien van de huidige status van je omgeving en wordt site beheer een stuk gemakkelijker en wordt het mogelijk om gebruikerssessies met onbeheerde apparaten te beheren.

Het nieuwe home scherm geeft je snel een overzicht van de belangrijkste informatie voor je tenant. Waar belangrijke berichten van het ‘Message center’ en ‘Service health’ eerder alleen te zien waren op de homepagina van het Office 365 admin center zijn deze nu ook in het SharePoint Online admin center te vinden.

Homepagina SharePoint Online admin center

Daarnaast kun je direct zien hoeveel bestanden per activiteit bestaan binnen de organisatie.

Bestand details

En het totale aantal sites evenals alleen het aantal actieve sites. Hiermee kun je snel bepalen of er wellicht een aantal sites opgeruimd moeten worden.

Actieve site details

Het nieuwe site management menu geeft stuk meer informatie dan de vorige versie. Hier kun je snel een filter toepassen zoals je dat gewend bent in SharePoint lijsten. Ook kun je een aantal sites selecteren en snel contact opnemen met de eigenaren van de site wanneer je ze ergens van op de hoogte wilt stellen.

Mail sturen naar eigenaren

Ook zal het in de toekomst mogelijk zijn om je eigen aangepaste weergave te maken.

Beveiliging SharePoint Online

Ook wordt een nieuw soort beleid geïntroduceerd . Dit nieuwe beleid maakt het mogelijk om gebruikers automatisch uit te laten loggen zodra ze een tijd inactief zijn geweest. Dit beleid wordt gebruikt wanneer een gebruiker zich aanmeld op een ‘potentieel’ onveilig apparaat. Hierbij kan je denken aan een apparaat dat niet onderdeel is van het domein van je organisatie.

Automatisch afmelden beheren

 

Of bekijk de video op het YouTube-kanaal van Microsoft Mechanics.