“Onze IT- omgeving efficiënt ingericht.”

In 2017 heeft Alida de Boer L’Invitée opgericht; een boutique search bureau. L’Invitée bemiddelt landelijk voor vaste keyposities en helpt ambitieuze professionals met een proven trackrecord bij de volgende stap in hun carrière. L’Invitée is gevestigd in Oudeschoot (vlakbij Heerenveen) en was opzoek naar een ICT bedrijf uit de buurt.

Wat hebben wij voor L’Invitée gedaan?

Puur ICT kwam via de Google zoekresultaten boven in beeld en daarom belde Alida ons op. Het acute probleem was dat het huidige domein L’Invitée.eu met e-mail niet naar behoren functioneerde. Puur ICT hielp hier gelijk mee, wat ervoor zorgde dat Alida een goed gevoel kreeg over Puur ICT. Daarnaast gaf Alida aan dat haar bedrijf een Office 365 licentie had, maar dat dit niet goed was ingericht. Zo had L’Invitée een Dropbox business licentie om hier de bestanden in op te slaan.

Wij vinden dat bedrijven beter kunnen gaan presteren als ze vanuit één omgeving werken. Het is namelijk onoverzichtelijk als bestanden in OneDrive, Dropbox en op de harde schijf staan. Dit was bij L’Invitée het geval, waardoor ze ook dubbele maandelijkse kosten had. Zo betaalde L’Invitée voor de Office 365 licentie en de Dropbox business licentie. We hebben daarom een intranet gebouwd binnen SharePoint online. Vervolgens hebben we met een migratie ervoor gezorgd dat de bestanden van Dropbox naar SharePoint online zijn verplaatst.

Wist jij dat SharePoint onderdeel is van de Microsoft 365 (voorheen Office 365) licentie? Hierdoor is het relatief goedkoop om een intranet op te richten binnen SharePoint. Dit brengt namelijk geen extra maandelijkse kosten met zich mee.

Tot slot zagen wij dat L’Invitée geen automatische handtekening had. Daarom hebben wij een Exclaimer bij L’Invitée geïmplementeerd. Hierdoor wordt er bij iedere mail automatisch een handtekening toegevoegd, waardoor L’Invitée bij iedere mail tijd bespaard.

Alida de Boer zegt het volgende over Puur ICT:

“In mijn zoektocht naar een nieuwe, betrouwbare ICT partner kwam ik Puur ICT tegen op Google, bewust wilde ik samenwerken met een partij uit de omgeving. De reden om contact op te nemen was omdat ik ontevreden was over de partner met wie ik samenwerkte. Daarnaast deed zich een acuut probleem voor en Puur ICT hielp mij hier direct mee. Dat gaf een positief gevoel. Ze dachten vooruit en met mij mee, dat vind ik belangrijk. De onderlinge samenwerking met mijn collega is nu beter, we kunnen efficiënter werken en het is een geruststelling dat ik een partner heb gevonden die mij ondersteunt. Puur ICT werkt vlot, leveren goed werk af ze doen wat ze zeggen.“