Verwerkingsregister

Verwerkt jouw bedrijf persoonsgegevens van bijvoorbeeld medewerkers, klanten of sollicitanten? Dit kan gaan over het bewaren, gebruiken of het delen van bijvoorbeeld namen, adresgegevens en telefoonnummer. In dat geval moet je kunnen aantonen dat er aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) word voldaan. In het verwerkingsregister in SharePoint kun je op een makkelijke manier aangeven welke gegevens bewaard, gebruikt of gedeeld worden en wanneer dit gebeurd.

We vertellen graag meer over de mogelijkheden in het verwerkingsregister op basis van SharePoint.

Welke gegevens kunnen worden verwerkt?

In het verwerkingsregister op SharePoint worden persoonsgegevens opgeslagen die verwerkt worden voor bijvoorbeeld een sollicitatieprocedure of het versturen van een nieuwsbrief. De gegevens die in het verwerkingsregister verwerkt kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

  • Waarvoor de verwerking nodig is
  • Het doeleinde van de verwerking
  • De wettelijke basis voor verwerking
  • Hoe de betrokkene is geïnformeerd
  • De bewaartermijn van de gegevens
  • Waar de gegevens worden verwerkt

Er kunnen naar wens kolommen toegevoegd worden aan de SharePoint lijst zodat alle gegevens die nodig zijn in het verwerkingsregister toegevoegd kunnen worden.

Relevante modules

HRM Template

Personeelshandboek

Personeelshandboek

Microsoft 365 CRM

Verjaardagenlijst

Verlof applicatie

Zoals je kunt lezen kunnen wij samen met jouw bedrijf het verwerkingsregister in SharePoint opstellen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!